Aranyérmek

2023.10.21. 20:13

Magyar sikerek a budapesti úszó világkupán

Kapás Boglárka és Betlehem Dávid révén megszületettek az első magyar győzelmek a World Aquatics úszó világkupa idei sorozatában, Budapesten.

MW

Szabó Szebasztián (b3) a férfi 50 méteres hátúszás előfutamában az úszókvilágkupa-sorozatának utolsó, budapesti állomásán a Duna Arénában 2023. október 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A Duna Arénában zajló harmadik, egyben záróállomás szombati programjának első döntőjében a 30 éves Kapás 400 méter vegyesen diadalmaskodott.

Egy kicsit jobb időt szerettem volna ebből kihozni, de egy ilyen közönség előtt ez egy remek verseny volt, amely némi túlzással egy országos bajnoki döntőnek felelt meg

– nyilatkozta Kapás, aki pénteken 200 méter pillangón volt harmadik.

TELEGDY-KAPÁS Boglárka
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás elõfutamában az úszókvilágkupa-sorozatának utolsó, budapesti állomásán a Duna Arénában 2023. október 20-án
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás: MTI

Nem kellett sokat várni az újabb magyar sikerre, igaz, ez gyakorlatilag borítékolható volt, ugyanis férfi 1500 méter gyorson a legjobb hazai versenyzők ugrottak medencébe. A győztes Betlehem Dávid és a második helyen célba csapó Sárkány Zalán is egyéni csúcsot úszott.

A nyári vb-n ezzel döntős lettem volna, nagyon köszönöm a családomnak és a barátaimnak, akik ma itt voltak és szurkoltak nekem. És persze a csapattársaimnak, akikkel napi szinten hatszor ennyit úszunk körülbelül

– fogalmazott Betlehem.

Ezt követően Németh Nándor ugrott medencébe 50 méter háton és a hetedik helyen zárt, majd jött a 200 méter gyors döntője, két magyarral, Pádár Nikolett-tel és Ugrai Pannával. Előbbi végül kilenc századdal lemaradva a dobogós helyezéstől, a fukokai világbajnokságon olimpiai szintet érő egyéni csúcsát (1:56.55) jócskán megjavítva 1:56.17-tel a negyedik, utóbbi pedig a nyolcadik lett. A 17 esztendős Pádár ezzel egyben megjavította saját korosztályos Európa-csúcsát is.

Férfi 200 méter vegyesen Holló Balázs hatodikként csapott célba, majd Németh Nándor 100 méter gyorson kilenc századdal lemaradva a dobogóról ötödik lett.

A nap utolsó egyéni fináléjában Márton Richárd és Balogh Levente volt érdekelt 200 méter pillangón, előbbi akárcsak az előző állomáson, Athénban, ezúttal is második lett, utóbbi pedig a nyolcadik helyen zárt.

MÁRTON Richárd
Márton Richárd a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutamának szétúszásában az úszókvilágkupa-sorozatának utolsó, budapesti állomásán a Duna Arénában 2023. október 21-én
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás: MTI

A zárószámban, a férfi 4x200 méter gyorsváltóban az ausztrálok győztek, a Holló Balázs, Rasovszky Kristóf, Németh Nándor, Márton Richárd összeállítású staféta a második helyen végzett.

McKeown 100 méter háton is világcsúcsot úszott a Duna Arénában

Kaylee McKeown világcsúccsal nyert női 100 méter háton a Duna Arénában zajló úszó-világkupaverseny szombati döntőjében.

Az ausztrál klasszis 57.33 másodperces idővel csapott célba, így 12 századot faragott saját, 2021-es 57.45 rekordjából.

McKEOWN, Kaylee
A világcsúcs idővel győztes (26.86 másodperc) ausztrál Kaylee McKeown a női 50 méteres hátúszás döntője után az úszókvilágkupa-sorozatának utolsó, budapesti állomásán a Duna Arénában 2023. október 20-án
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás: MTI

A háromszoros olimpiai bajnok, 22 esztendős világsztárnak ez már a második világcsúcsa a Duna Arénában, pénteken 50 méter háton is minden idők legjobb idejével nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában