Szegedi hírek

2023.09.12. 15:04

Délelőtt már tartott egy telt házas előadást Nick Vujicic Szegeden - Galéria

Telt házas előadást tartott kedd délelőtt iskolásoknak Nick Vujicic Szegeden. Itt főleg a fiatalokat érintő témákról esett szó, de beszélt arról is, hogy nagy lehetőség áll előttük, mert 10 év múlva Magyarország képes lesz arra, hogy Amerikát is meghaladja gazdaságilag. Este felnőtteknek tartja meg Higgy, remélj, szeress című beszédét.

Timár Kriszta

Nick Vujicic diákoknak szóló délelőtti előadása megtöltötte a Sportcsarnokot. Fotó: Karnok Csaba

Két előadást tart kedden Szegeden Nick Vujicic. A kezek és lábak nélkül élő ausztrál motivációs tréner Higgy, remélj, szeress című beszédét délelőtt diákok kedvezményes belépővel hallgathatták meg a Sportcsarnokban. A valószínűleg nem teljesen ugyanilyen tematikájú, de fő vonalaiban hasonló mondanivalóval bíró előadást este megismétli, arra bárki válthatott jegyet.

Örülök, hogy teltház van. Azért dolgoztunk, hogy szeretetet, értéket tudjunk átadni nektek – köszöntötte délelőtt a fiatalokat Papp Szabolcs, a programot szervező Nem adom fel Alapítvány szóvivője. Rövid beszédet mondott Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is, hiszen a program megvalósulását a kormány is támogatta. Saját tragédiájáról mesélt: harmadik gyermeke súlyos betegséggel született, 10-12 évet jósoltak neki az orvosok, akik aztán a következő megfogant babájukkal kapcsolatban azt javasolták, vetessék el. – A betegen született lányom ma már 29 éves és született tőle egy egyéves unokám, a legkisebbnek pedig három hete volt az esküvője. Szóval bízzatok benne, hogy vannak csodák. Azért hoztuk el Nick-et, hogy erőt, segítséget adjon mindenkinek 

– fogalmazott.

Nick Vujicic délelőtt főleg a fiatalokat érintő problémákról beszélt. Például, hogy nem érdemes másokhoz hasonlítgatniuk magukat vagy azért utánozni társaikat, hogy menőnek tűnjenek. Szót ejtett az iskolai zaklatásról is: szerinte ha jobbá akarjuk tenni a világot, nem szabad az ilyeneken nevetni, inkább ki kell állni a bántalmazottért. És azt is elárulta: ő is utálta a sulit, mert csúfolták. 

 Ha így is érzed, ne add fel, szükséged van a tanulásra

 – mondta.

Előadásában szó esett még arról, hogy nem a külső, a test számít, mert az érték belülről származik, és elárulta azt is: gyermekként azt gondolta, soha nem lesz boldog, most viszont házas ember négy gyönyörű gyermekkel. És bár fiait és lányait nem tudja átölelni, szerelme kezét sem tudja megfogni, így is teljes az élete. Előadása végén pedig hangsúlyozta: fontos, hogy merjen mindenki nagyot álmodni.

Rengeteg lehetőség van bennetek a következő 10 évben 

– biztatta a fiatalokat, majd hozzátette: véleménye szerint egy évtized alatt Magyarország képes lesz arra, hogy gazdaságilag Amerikát is meghaladja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában