A hétfői orvospárbajon a szegedi származású reumatológus nyert

2023.12.05. 17:30

Döntőbe jutott Kovács Attila a Géniusz szuperligájában

Legyőzte egyik legnagyobb ellenfelét a Géniuszban Kovács Attila, ezzel a legjobb kvízjátékosok versenyének döntőse lett. Hogy megnyeri-e az 5 millió forintos fődíjat, két hét múlva derül ki.

Timár Kriszta

Kovács Attila döntős lett a Géniuszok géniuszában is. Fotó: DM

Az ATV-n futó Géniusz című műsorban ezúttal a legsikeresebb játékosok közül is a legjobbat keresik: a bajnokok ligája rendszerben zajló párharcokat a csúcstartók vívhatják egymással. Hétfőn már az első elődöntőt láthatták a nézők, amelyben két orvos csapott össze. A szegedi származású, de jelenleg Kiskunhalason praktizáló reumatológus, Kovács Attila a fővárosi gyermekgyógyásszal, Hacsek Gáborral mérte össze tudását. Kovács Attila lapunknak elmondta, kollégája régóta mumust jelent számára a kvízversenyekben. 

 Húsz éve játszunk a kvízjátékosok klubjában egymás ellen. Boros Mártonnal együtt mi vagyunk hárman, akik a legtöbbször nyerünk, vagyis igazából nem lehet tudni, melyikünk a jobb, ez csak a napi formán múlik

 – mesélte. Hozzátette, Hacsek Gáborral nem csupán kvízjátékosként van közük egymáshoz. 

Néhai édesanyámmal, a szegedi gyermekklinikán dolgozó László Arankával Gábor munkakapcsolatban volt és mindig azt mondta, hogy második fiának tekinti. Szóval a hétfői adás egyfajta testvérharc is volt

 – mosolygott.

Kovács Attila az első párbajban egy bulvárkérdéssel tudta elrabolni a válaszadás jogát Hacsek Gábortól, és bár egyik gyenge pontját, a sportot választotta ellenfele neki témának, ezzel is meg tudta nyerni ezt a kört. A második párbajon Hacsek Gábor nyelv és irodalom témakörrel kezdhetett, Kovács Attilának azonban itt is már az elején sikerült rabolnia, és ugyanezzel a témával behúzta második pontját. A gyorsasági forduló egyértelmű győzelmet hozott számára, melyet 7:-1-re nyert meg, majd végül a negyedik párbajon az élővilág témakörrel zárta le a játékot, és a liga történetében először 4:0-s végeredményt tudott beállítani.

A szegedi reumatológus ezzel bejutott a Géniuszok géniusza döntőjébe, ahol a Boros Márton–Hutnik Manó párbaj győztese lesz az ellenfele. Hogy sikerül-e a műsor eddigi egyetlen fődíj-győztesének ismét megnyernie a végső párharcot, december 18-án derül ki.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában