Szentes

2024.02.21. 08:20

Egyetlen szó, egyetlen gitár

A Zene-Világ-Zene programsorozat –mint a szentesi Hangversenyközpont és az ifjúsági ház látogató már megszokhatták – az évad második felében is garantálja a színvonalas underground előadókat. A hétvégén a Dal című televíziós dalverseny 2021-es győztes zenekara, a Kaukázus énekese, Kardos-Horváth János lép fel akusztikus koncertjén.

Darók József

Kardos-Horváth János, a Dal győztese akusztikus szólókoncertet ad az IH-ban. Fotó: MTVA

Bár elsősorban underground zenét játszik, a Dal című műsor megnyerésének is köszönheti a Kaukázus, hogy széles körben megismerhette a közönség. Frontemberének önálló estjével folytatódik a Zene-Világ-Zene koncertsorozat. A Kaukázus énekes-dalszövegírója, Kardos-Horváth János, azaz Janó áll a színpadra gitárjával február 24-én, szombaton az ifjúsági házban. 

Az Év Dalszövegírójának választották 2021-ben, amikor zenekarával A Dal versenyét megnyerték az Egyetlen szó című slágerükkel. A Kaukázus 19 éves fennállása alatt számos „mini” slágert írt. A közismert dalok mellett – mint Tartós béke, Teszkó, Szalai Éva, Földlakó – a zenekar legújabb dalai is felcsendülnek ezen az estén egy szál gitáros verzióban. A Kaukázus repertoárján az elsődlegesen undergroundnak titulált dalaik mellett korábban is feltűntek szélesebb körnek szánt, könnyebben emészthető szerzemények, ugyanakkor a dalok témája, küldetése hű maradt a zenekar alapértékeihez. Szeretnének a zenén keresztül emberi értékeket átadni, és arra biztatni mindenkit, hogy merjen igent mondani az élet adta helyzetekre – tudtuk meg Kertész Ákos és Arató Mátyás szervezőktől. 

Fotó: MTVA

A Dal versenyre nevezett szám, az Egyetlen szó több szempontból is különleges, például abban, hogy mindössze 10 perc alatt született meg, éppen emiatt érez nagy lendületet benne a teljes zenekar. A dal megírásában Janó mellett Kontor Tamás producer vállalt oroszlánrészt.

Egy klip is készült a győztes dalhoz, amelynek érdekessége, hogy visszafelé halad benne a történet. Annak érdekében, hogy a szájszinkron a helyén legyen, Janónak visszafelé olvasva is meg kellett tanulnia a dal szövegét, így rögzítették a videót.

A koncert a ZVZ bérleten kívüli programja, ebben a sorozatban a tavasz folyamán olyan nagy nevek látogatnak Szentesre, mint az Európa Kiadó március 8-án, a Pokolgép április 20-án, Bródy János április 27-én, a Sziámi And Friends pedig május 10-én.

Csütörtöki program

A ZVZ bérletes hangversenyeinek sorában a Four Bones Quartet a tavaly nyári nagy sikerű Omega-Szigetek koncertről is ismerős harsonazenekar csütörtökön, február 22-én 19 órától szólaltatja meg újra elegáns és különleges hangszerét a Hangversenyközpontban, az ütőhangszeren közreműködő Kertész Ákossal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában