Helyi bulvár, celeb

2024.05.15. 13:13

Nem csak szegedi iskolákban volt bombariadó – kiakadtak a szülők

Delmagyar.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ahogy korábban megírtuk, hétfőn reggel 8 óra körül bombariadó volt két szegedi iskolában is.  Nem csak Szegeden, hanem Nyíregyházán, Szombathelyen, Budapesten és Kulcson is volt bombariadó, szinte majdnem egy időben. A séma minden intézményben szinte ugyan az volt: reggel nyolc óra körül e-mailben érkezett fenyegető üzenet, miszerint bombát rejtettek el az iskolában. Az egyetlen – részben – kivétel Nyíregyháza volt: itt úgy tudni, hogy a fenyegetés telefonon keresztül érkezett. – írja a Metropol.

A két szegedi, két szombathelyi és a pesti, kulcsi és nyíregyházi iskolában kitört a pánik, a gyerekek megijedtek, a tanári kar felbolydult. Az épületeket azonnal kiürítették és lezárták, az intézményeket pedig elárasztották a zsaruk és a tűzvizsgálók. A Metropol információi szerint a több száz gyereket minden intézményben összeterelték és biztonságos helyre vitték, a szülőket pedig értesítették az eseményekről.

Az egyik vidéki iskolába járó diák édesanyja elmondta, hogy a gyerekek nagyon meg voltak rémülve, míg a szülők egy része alig látott a pipától.

Marha jó volt, a gyerekek úgy megijedtek, hogy rossz volt nézni. Büszke lehet magára az, aki ezt az egészet művelte: pluszmunkát adott a rendőröknek, az iskolának, a szülőknek, és a gyerekeket is halálra rémítette

– mondta a Metropolnak az egyik anyuka, aki hozzátette, hogy már akkor sejtették: a fenyegetés nem valódi.

A Metropol az üggyel kapcsolatban felkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, akik elmondták, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja az ügyet.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában