Xantus Barbara, Gregor Bernadett és Magyar Attila is fellép a nyáron Vásárhelyen

2023.05.24. 08:40

A lelátó és a színpad foglalja el a biciklisávot

Kovács Erika

A lelátó és a színpad a biciklisávokra került, ezért kell kerülni a Bankpalota felé. Fotó: Kovács Erika

Hétfőtől nem szabad a Kossuth téren átbiciklizni. Oda építette az önkormányzat a színpadot és a lelátót. Ígéretük szerint egész nyáron, minden hétvégén lesznek ott programok.

A lelátó és a színpad mellett egy körülbelül 2 méteres sáv üres, a biciklisek, a tiltás ellenére most ezt használják, nem pedig az önkormányzat által kijelöltet, a Bankpalota előtti kerékpárutat, mert nem szeretnének kerülni.

A programsorozatnak a Kultúr-tér nevet adtuk. Lesznek mozifilmek, színielőadások és koncertek is. Az elmúlt hetekben már voltak fellépőink a Kossuth téren, akkor még nem állt a lelátó, de most már helyet is lehet foglalni

 – mondta Gyöngyösi Ferenc, Hódmezővásárhely alpolgármestere.

Hogy miért pont arra a helyre állították fel a lelátót, ezt is megkérdeztük az alpolgármestertől.

Tavaly a Fekete Sas előtt volt, ahol hétvégente lakodalmakat tartanak. Nem akarjuk, hogy „összezengjenek” a benti és a kinti rendezvények. Tavaly is sokat egyeztettünk. Idén viszont már nem 3-4 alkalmat kell összehangolnunk, hanem az egész nyarat. Felmerült helyszínként a művelődési ház előtti terület is, de ott nem fért volna el a lelátó. Így esett a választásunk a Kossuth térre 

– mondta az alpolgármester. A Kultúr-téren a nyáron többek között lesznek mozifilmek, például a Jurassic World vagy az Így neveld a sárkányodat. Láthat a közönség operettműsort, színielőadást, fellép majd Xantus Barbara, Gregor Bernadett és Magyar Attila is. Vásárhelyen koncertezik Gerendás Péter és számos helyi együttes is. A programok ingyenesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában