Európa-bajnokságon szerepeltek a vásárhelyi mazsorettek

2023.07.06. 09:00

Csillogott a Crystal Dance Club

Munkatársunktól

Tanulságos és örökké emlékezetes napokat éltek át a vásárhelyi Crystal Dance Club mazsorettjei Szlovéniában. Fotó: Crystal Dance Club

Hihetetlenül erős mezőnyben versenyzett a Crystal Dance Club csapata a Szlovéniában megrendezett Európa-bajnokságon. A lányok együttesen most először szerepeltek a nemzetközi porondon. Mint azt lapunknak Galambos Kornélné Katalin, az első hódmezővásárhelyi mazsorett egyesület vezetője elmondta: méltón helytálltak lányaik, aki ugyan az első hat helyezett közé nem jutottak be, mégis elérték céljukat. A tapasztalatokból építkeznek, folytatják a kitartó munkát és a versenyzést. 

Fotó: Crystal Dance Club

A mazsorett műfaja kőkemény munka, a ritmusérzéken túl a kitartás és a türelem a legfontosabb tényező. Ideálisan 5-6 éves korban érdemes elkezdeni, fontos a zene és a mozgás szeretete, a ritmusérzék gyakorlással jól fejleszthető. A csapatmunkához viszont elengedhetetlen a jó mozgáskoordináció. 

Fotó: Crystal Dance Club

A Crystal Dance Club elnöke szerint büszkék lehetünk minden csapatra, de főként a magyar versenyzőkre, köztük a szintén Hódmezővásárhely hírnevét öregbítő Emerald Dance Teamnek. És mindenkinek, akiért a magyar zászlót lengetve szurkolhattak a maribori sportcsarnokban. Hangsúlyozta tovább, hogy nagyon sokat köszönhetnek a Magyar Majorette Szervezetek Szövetségének, akik rengeteget dolgoznak a fejlődésért, a tagszervezetek gyarapodásáért és a külföldi elismertségért. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában