Folytatódnak a babázó foglalkozások a vásárhelyi könyvtárban

2023.09.12. 18:10

Egy hely, ahol szülők és gyerekek egymás cinkosai

Tábori Szilvia

Varga-Ujvári Borbála kerekítő foglalkozással érkezett Szentesről a vásárhelyi babázó klubba. Fotó: Tábori Szilvia

Lassan gyűlnek keddenként a kiscipők és felnőtt lábbelik a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár Pósa Lajos Gyermekkönyvtárának ajtajában. Ám fél óra alatt szép nagy halom kerekedik: a csipiszek inkább mezítláb szaladgálnak, bár van, aki még inkább kúszik, a nagyok már inkább zokniban jönnek-mennek a nyári időt idéző szeptemberi programon. A több mint tíz éve elindított babázó foglalkozások nyáron sem szüneteltek. Mint a könyvtárosok mesélték, olykor hetvenen is összegyűltek.

Fotó: Tábori Szilvia 

A félig kötetlen, részben tematizált programokon a gyerekek szociális készségei fejlődnek: bátran ismerkedhetnek a világ dolgaival és egymással szüleik óvó közelségében. A klub egyik megtartó ereje éppen az, hogy a szülőtársak igazi közösséggé formálódnak, erősítik és pozitív visszajelzésekkel segítik, inspirálják egymást. Olykor kötetlen baráti beszélgetésekkel, máskor vendégekkel telik a délelőtt. Rendszeres meghívott például Tápai Lászlóné Mariann néptánc oktató, aki a komplex személyiségfejlesztő mozgásformával ismerteti a kicsiket és nagyokat. De ugyancsak visszatért már néhányszor Diószegi Ágnes bábjátékos, a szentesi Koszta József Múzeum munkatársa is. Mások mellett gyermekorvos, védőnő, dietetikus segíti a szülőket. Hamarosan babamasszázs is terveznek, amellyel főként a legkisebbeket és szüleiket szólítják meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában