Helyi életstílus

2023.09.06. 15:40

Készül Makó a Hagymafesztiválra – Fotók

Szabó Imre

Makó már a hétvégi Hagymafesztivál lázában ég. Fotó: Szabó Imre

A főtéren szerdán megkezdődött Makó legnagyobb rendezvényének, a péntektől vasárnapig tartó nemzetközi Hagymafesztiválnak az előkészítése

 – jelentette be az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Barna Gábor, a városmarketing iroda vezetője. A ma már elsősorban gasztronómiai és szórakoztató jellegű fesztivál több mint 3 évtizedes múltra tekinthet vissza – 1991-ben rendezték az elsőt.

Farkas Éva Erzsébet polgármester arról beszélt, hogy a fesztiválon összesen 110 kiállító mutatkozik be, és a három nap alatt olyan sztárok lépnek fel a főtéri nagyszínpadon, mint Korda György és Balázs Klári, a TNT, a Groovehouse és a Follow the Flow. A kulturális programok mellett kiemelkedő szerepet kap a főzőverseny, amelyre idén rekordszámú, 35 csapat jelentkezett. Ezt idén szombaton, a Posta utcán tartják meg. A polgármester hozzátette, a szórakozás mellett szerepet kapnak a szakmai bemutatók és fórumok is. Ugyancsak szombaton lesz vállalkozói sziget, azaz konferencia neves előadókkal, illetve a mezőgazdasági gépbemutató a Hagymaház mögött. A helyi veteránjármű egyesület pedig a Makovecz téren régi autók és motorok találkozójával szórakoztatja a közönséget. 

A Hagymafesztivál iránt érdeklődők a rendezvényről a Facebookon, az Instagramon és péntektől a tiktokon juthatnak bővebb információkhoz. Kovács Sándor önkormányzati képviselő, frissen megválasztott külkapcsolatokért felelős tanácsnok azt is elmondta, hogy idén hat testvértelepülésről jönnek vendégek – közülük öt határon túli, egy pedig hazai magyar város delegációja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában