Szentes

2023.09.12. 09:30

Kreatívan telhet az ősz a Gólyás Házban

Darók József

A Lurkó bábcsoportba gyerekeket várnak. Fotó: Gólyás Ház

Az ősz beköszöntével a Gólyás Házban pezsgő élet veszi kezdetét, öt szakkör is beindul, érdemes a Szentesi Művelődési Központ telephelyén a hamarosan hűvösbe forduló évszakot hasznosan és kreatívan eltölteni, és sietni is jó lesz a korlátozott létszámok miatt.

– Ez az az időszak, amikor közösségként összegyűlünk, hogy alkossunk és felfedezzünk. A közelgő kinti hűvös, csípős levegő csak arra szolgál, hogy a bennünk lévő melegséget és kreativitást felizzítsa – e szavakkal igyekezett kedvet csinálni a Gólyás Házban októberben induló foglalkozássorozataikhoz Vida Viktória, szakkörvezető.

Mint tájékoztatott, a Nemzeti Művelődési Intézet pályázatának köszönhetően szakkörönként 5-5 fő részére ingyenesen biztosítják az eszközöket, alapanyagokat.

A felnőttek elmélyedhetnek a különböző kézműves foglalkozásokban, mint például az ősi kelmekészítő mesterség, a nemezelés. Húsz alkalommal, a tervek szerint szerdánként 16.30-tól várják a jelentkezőket. E mellé társul ősztől a quilling. Erről azt tudhattuk meg: először szerzetesek használták vallási kegytárgyak díszítésére, papírcsíkokat kézzel daraboltak, majd libatollakra tekerve érték el a kívánt formákat. Manapság el lehet kezdeni akár egy fogpiszkálóval, és csodás dolgokat megvalósíthatunk, az aszakkor.hu/video/69/1 linken bárki beleleshet, mit is rejt ez a technika. A húsz alkalmat várhatóan csütörtöki napokon tartják. Jelentkezni szeptember 22-ig lehet a [email protected] címen. A szintén induló bútorfestő, gyöngyfűző és Mencser Mária vezetésével a csipkeverő szakkörökre Bánvölgyi Petra fogadja a jelentkezéseket a Gólyás Házban.

Ezen kívül örömmel toboroznak tagokat a Lurkó gyermekbábcsoportba, ahol a gyerekek életet lehelhetnek a karakterekbe és a történetekbe, miközben fejlődik a kommunikációjuk, a fantáziájuk, valamint a bábozás segíti a frusztrációk levezetését, összegezte Vida Viktória, aki általános iskolásokat vár a bábcsoportba.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában