Napszínes

2023.10.10. 21:30

Briliáns alkotó az ősz

Kiss Anna

Irány a ligetbe, eső sem lehet akadály. Fotó: Gémes Sándor

Szegeden is fákat színez egy cerkával az ősz, ahogyan azt énekelte egykor a 2007 áprilisában feloszlott, többek közt a balkáni népzenék és a reggae stílusok keverékét játszó alternatív eklektikus zenekar, az Amorf Ördögök. Szemtanúi lehetünk ennek például, ha az újszegedi ligetben járunk, ahol Gémes Sándor fotós kollégánk készítette ezt a remek fotót. Szerintem csodálatos, hogy egy fán ennyi színű levél van. Sárga, barna, bordó és zöld, remek színösszeállítást választott az ősz. Briliáns művész.

Sokan nem kedvelik ezt az évszakot, mert tele van borongós, esős, hűvös napokkal, olyanokkal, mint a kedd volt. Pedig épp ezekre a napokra találták ki a jó meleg pulcsikat és zoknikat, a gumicsizmákat, valamint a jobbnál jobb mintákkal rendelkező esernyőket. Mikor használjuk, ha nem most?

És ha már mindez rajtunk, nálunk van, akkor tegyünk egy sétát a ligetben és csodáljuk a természet remekműveit és élvezzük, hogy végre használni tudjuk a jó sok pénzért vásárolt ruhadarabjainkat, eszközeinket. Miután hazaérünk, kortyolgassunk meleg teát és együnk frissen sütött tököt. Úgy vélem, minden évszakot lehet élvezni, ez csupán hozzáállás kérdése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában