Szegedi hírek

2023.10.25. 18:07

Csempéztek, térköveztek, cserepeztek a nyolcadikosok a Vedresben - Galéria

Timár Kriszta

Az építőipari szakmákkal ismerkedhettek a pályaválasztás előtt álló fiatalok. Fotó: Karnok Csaba

Építsd a jövőd címmel rendeztek pályaorientációs napot szerdán a Szegedi SZC Vedres István Technikumban. A programon részt vevő 500 nyolcadikos diákok játékos formában ismerhette meg az építőipari szakmákat az épületgépészettől a kárpitoson, központi fűtésszerelőn át a burkolóig. A Szegedi Szakképzési Centrum négy iskolája, ahol ezeket az ágazatokat oktatják – a Vedres, a Déri, a Móravárosi és a József Attila – standokkal, illetve termekben berendezett gyakorló területekkel várta az érdeklődőket.

Ki lehetett próbálni többek között a CNC forgácsolást, a fafaragást, a tetőfedést vagy éppen a térkövezést, de akár csempézésre vagy tapétázásra is volt lehetőség.  A szakmák egy részét virtuálisan mutatták be, így azokról is tapasztalatot tudtak szerezni a diákok, amikhez egyébként komplexebb felszerelésre vagy speciális környezetre lenne szükség. Az iskolák mellett cégek is megjelentek a rendezvényen, így a fiatalok egyből azt is láthatták, a megszerzett szakmákkal hol tudnak elhelyezkedni és ott milyen feladatot tudnak majd végezni.

Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, ezzel és a korábbi hasonló, pályaorientációs rendezvényekkel is a szülőket, osztályfőnököket és diákokat szeretnék segíteni, hogy megtudják, a sokszor talán nem is ismert szakmaelnevezések mit takarnak, illetve hogy a fiatalok olyan ágazatot tudjanak kiválasztani, amit aztán egy életen át tudnak művelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában