Napszínes

2023.10.08. 21:30

Irónia vagy készülő méhlegelő?

Kiss Anna

De mikor és hol? Fotó: Gémes Sándor

Füvet nyírni tilos. Tilos hétköznap reggel 7 előtt és este 8 után. Tilos szombaton reggel 9 előtt és a delet követően, de tilos vasárnap és ünnepnapokon is. Az országos rendelet szerint legalábbis ekkor nem engedélyezett a fűvágás, persze az önkormányzatok dönthetnek másként és az adott településre vonatkozóan vezethetnek be más szabályokat. Nos, azonban azt nehéz eldönteni, hogy a Petőfi Sándor sugárúton élők táblája mikor tiltja a fűnyírást.

A napokban arra járva ugyanis egy táblára lettünk figyelmesek, melyen az áll: A füvet nyírni tilos! Kiegészítést nem tettek hozzá, hogy pontosan mikor és mekkora területen, de vélhetően mindenki szigorúan veszi a kérést, hiszen a tábla környezetében igen nagyra nőtt már a zöld, némelyik gaz szinte már térdig ért.

Bár valójában azóta sem tudtuk eldönteni Gémes Sándor fotós kollégámmal, hogy a táblával valóban azt szeretnék elérni, hogy ne legyen ott lenyírva a fű és újabb méhlegelőt szeretnének ott, vagy csupán irónia az egész, és arra figyelmeztetnek, hogy az illetékeseknek ideje lenne már lenyírni a füvet. Mindenesetre alaposan meglepett minket a tábla látványa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában