Napszínes

2023.10.25. 21:30

Vendégváró körbálák és babák

Imre Péter Géza

Körbálákból kialakított fiú és lány, és kitömött rongybábok csábították a pusztaszeri szüreti bálba az embereket. Fotó: Imre Péter

A szüreti felvonulásra és bálra csábító figurákat már akkor felfedeztem Pusztaszer központjában, pár méterre a polgármesteri hivataltól, mikor Máté Gábor polgármesternél járva a logó- és rajzpályázatról beszélgettünk. A körbálákból és egyéb anyagokból készült báboknak nagy a divatja, szinte minden település, főleg falvak és községek határában vagy centrumában találkozhatunk velük. Köszöntenek bennünket érkezéskor, búcsúznak tőlünk távozáskor. Általában egy fiút és egy lányt formáznak meg, Pusztaszeren azonban a bál apropóján valóságos életképet készítettek két szalmabálás alakkal és a közelükben fekvő-ülő, elterülő, ruhába öltöztetett, kitömött, gumicsizmás életnagyságú bábokból Isten hozott! és Szüreti bál 2023. 10. 21. feliratokkal. Vajon mennyire volt sikeres az invitálás?

Fotó: Imre Péter

A szombat esti mulatságot szervező szülői munkaközösség vezetőjétől, Csillag Renátától megtudtuk: a jótékonysági bálon – a 2024-es gyermeknapra, a tavaszi szintén jótékonysági szülők báljára és egyéb rendezvényekre gyűjtöttek – 188 vacsoravendég vett részt, de voltak sétáló jegyesek is az eseményen, amelyen összesen több mint kétszázan jöttek össze és érezték jól magukat. A bevétel több százezres lett.

Fotó: Imre Péter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában