Hirdetés

2023.11.02. 13:57

Zanzibár nem olyan veszélyes, mint hisszük?

Delmagyar.hu

Forrás: azsianeked.hu

Van néhány olyan desztináció a világon, ami vonzó alternatívát kínál az utazásra. Ugyanakkor az innen-onnan hallott - nem feltétlenül hiteles - információk hatására vacillálunk rajta, hogy merjünk-e útnak indulni. Ezt érezhetjük a Zanzibár nyaralás kapcsán is, de vajon tényleg olyan veszélyes, mint ahogy hisszük?

Egészségügyi kockázatok a Zanzibár nyaralás során

Az egyik leginkább aggodalomra adó ok az szokott lenni, hogy Zanzibár Afrika keleti partjainál helyezkedik el és Tanzániához tartozik. Erről a kontinensről, illetve az ottani országokról pedig elsőként az olyan betegségek jutnak eszünkbe, mint például a malária, a sárgaláz vagy az AIDS. Emiatt pedig a Zanzibár nyaralásról is azt gondoljuk, hogy az ottlétünk magas egészségügyi kockázatokkal járhat, amit nem szeretnénk bevállalni.

Tény, hogy ezen betegségek jelen vannak, de a turistáknak ma már elérhetőek olyan oltások, illetve gyógyszerek, amik védelmet nyújtanak a különböző megbetegedésekkel szemben. Ezenfelül, ha betartjuk az alapvető higiéniai szabályokat, pl. kézmosás, nem ellenőrzött forrásból származó ételek, italok kerülése, akkor elkerülhetjük az egészségügyi problémákat.

Természeti katasztrófákra is számíthatunk

Zanzibár trópusi sziget lévén ki van téve a különböző természeti katasztrófáknak, azok azonban nem jelentenek állandó vagy súlyos veszélyt a turistákra nézve. A hurrikánok, cunamik - amiktől az emberek általában a legjobban félnek - viszonylag ritkák a térségben. Ráadásul a mai modern meteorológiai technológiáknak köszönhetően ezekről az eseményekről még időben értesülhetünk. Így tehát nem kell félnünk, hogy a Zanzibár nyaralás egy előre nem látott természeti katasztrófa miatt fog véget vetni.

Kulturális és vallási különbségek is okozhatnak konfliktust

A helyi emberek az európaitól eltérő szokásokkal és vallással rendelkezik, ami számunkra nagyon furcsának tűnhet. A muszlim nők például egész testüket takaró öltözéket és fátylat hordanak. Azonban a kulturális különbségek nem jelenthetnek problémát, ha tiszteljük a helyi hagyományokat, ahol pedig kell, ott betartjuk a szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában