Helyi életstílus

2024.01.16. 21:30

Belvízből jégpálya

Majzik Attila

Korival vagy anélkül, jó móka a rögtönzött jégpálya. Fotó: Majzik Attila

Sok önkormányzat fáradozik azon időt, pénzt és energiát nem kímélve, hogy kedvezzen a téli sportok szerelmeseinek. Vásárhelyen hóágyúval bombázzák a domboldalt, hogy szánkózni lehessen, több helyen pedig változó minőségű műjégpályákat állítanak fel a korizni vágyók kedvéért.Ezzel szemben Felgyő határában „önerőből” létrejött egy különleges hangulatú jégpálya: a község melletti réten jócskán megmaradt belvíz a komolyabb hidegekben szépen megfagyott. Az így kialakult korcsolyázótó persze rögtön népszerű lett a környéken, az erős szél ellenére hétvégén is jó páran felkeresték a természet adta jégpályát. 

Egyébként a jég – bár lehet, hogy egy befagyott belvíztócsáról nem ezt gondolná az ember – tökéletes, egy-két hullámosra fagyott foltot leszámítva tükörsima és kiválóan alkalmas a korizásra és csúszkálására. Az csak tovább színesíti a természetes jégpálya vadregényes voltát, hogy a befagyott felszín alatt tökéletesen átlátszanak a rét fűszálai. Attól sem kell komolyan tartani, hogy valaki alatt beszakad a jég, mindössze körülbelül tízcentis a „vízmélység”. A következő napok időjárása ugyan nem kedvez a réti jégpályának, de ha még átvészeli a hétközi felmelegedést, akkor a hétvégén is jó kikapcsolódási lehetőséget kínálhat majd a csúszkálni vágyó családoknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában