A Napos oldal mindig mosolyt csal az arcokra

2024.02.26. 14:40

Ismerj meg és fogadj el - Hat lábon a Szeremlei óvodában - (videó)

Tábori Szilvia

Bodza és az ő végtelen labrador türelme. Fotó: Tábori Szilvia

Cukor a kávéba, vékony réteg vaj a zsemlére, ruhaválasztás, készülődés, majd irány a következő buszhoz a megállóba. Mindez ugyanolyan reggeli rutin Kácsor-Macska Zsuzsannának is, mint sokunknak, annyi különbséggel, hogy ő más érzékszerveit, vagy éppen a csokoládébarna négy éves labradorját hívja segítségül.  A szegedi Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány munkatársának természetessége annyira megkapó, hogy mindig szívesen invitálják őt és vakvezető kutyáját szemléletformáló foglalkozásokra. Ezúttal az állatbarát minősítésre pályázó vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodába. 

 

 A gyermekek érzelmi nevelése különösen hangsúlyos intézményünkben, hiszen a jövő nemzedékét neveljük. A szegedi Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány Ismerj meg és fogadj el programjával ők ketten már nem először járnak nálunk. Fontos, hogy az óvodás korosztály megismerje Zsuzsa életvitelét, a hétköznapjait

 – mondta Füzesiné Király Anikó intézményvezető. 

Örömmel fogadták a 4 éves csokoládébarna kutyát. Fotó: Tábori Szilvia

Azt már Zsuzsa tette hozzá szintén kérdésünkre, mennyire fontos, hogy ne a félelem, vagy a kétely munkáljon a gyerekekben megszokottól, átlagostól eltérő élethelyzetekben. Már pedig ez a személyes találkozás, az új információk később biztonságot adnak nekik, ha például az utcán találkoznak fogyatékkal élőkkel. 

 Éppen ezért mesélek szívesen magamról, illetve magunkról, hiszen nem csak Bodza családtag, hanem Grafit, az előző vakvezetőm is nálam tölti nyugdíjas éveit

 – magyarázta a csupa mosoly hölgy. 

A vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvoda tavaly már csatlakozott az Állatorvostudományi Egyetem kezdeményezéséhez; az állatvédelmi kódex alapján gyakran szerveznek az állatvédelem és a felelős állattartás témájában programokat. A hétfőit pedig további állatbarát események követik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában