Hódmezővásárhely

2021.01.29. 15:31

Még mindig nem fizették ki őket

Minél hamarabb ki kellene fizetni végre annak a nagyjából hatvan kisvállalkozónak a pénzét, amelyeknek még a K’Art cégcsoport maradt az adósa – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabó Bálint.

S. Z.

2008-ban már javában zajlott a sportcsarnok építése. A bonyodalmak később kezdődtek. Archív fotó: DM

Minél hamarabb ki kellene fizetni végre annak a nagyjából hatvan kisvállalkozónak a pénzét, amelyeknek még a K’Art cégcsoport maradt az adósa – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabó Bálint. A szegedi önkormányzati képviselő szerint összesen mintegy 100 millió forinttal maradt adósa a kisvállalkozásoknak a cégcsoport.

A vásárhelyi önkormányzat még 2006-ban döntött a sportcsarnok megépítéséről. Ezt és a hasonló beruházásokat akkoriban azonban szinte csak akkor támogatták, ha az úgynevezett PPP konstrukcióban építik. Ez a meglehetősen bonyolult konstrukció Vásárhelyen úgy nézett ki, hogy a korábbi jobbikos politikushoz, Kendi Imréhez köthető K’Art saját költségén megépítette és működtette a csarnokot, amelynek használatát pénzért átengedte az önkormányzatnak.

2008-ban már javában zajlott a sportcsarnok építése. A bonyodalmak később kezdődtek. Archív fotó: DM

Azonban a városnak az évek alatt ez már akkora terhet jelentett, hogy a szerződések felülvizsgálatát kezdeményezték. Ennek lett a vége az, hogy a K’Artot végül felszámolták, az ügyészség szerint szabálytalanul. A két felszámolót csődbűntettel is vádolták, de végül a bíróság kimondta: nem bűnösök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában