Felújítás

2022.10.13. 18:10

Megújult a balástyai plébánia

A Magyar Falu Programos pályázaton nyert az egyházközség.

I. P.

A balástyai plébánia felújított épülete. Fotó: Imre Péter

A balástyai egyházközség, a Páduai Szent Antal Plébánia két Magyar Falu programos pályázaton, 2020-ban és 2021-ben több mint 41 millió forintot nyert a plébánia felújítására, átalakítására. A munkákat a kisteleki Gyémántecset Bt. végezte el, már nyáron befejezték a beruházást – tudtuk meg Péterné Bárkányi Tímeától, a helyi önkormányzat munkatársától.

A cég elvégezte a talajnedvesség elleni szigetelést, a padló szigetelését, a külső nyílászárók cseréjét, a villanyszerelési munkákat, a burkolást, akadálymentesítette az épületet rámpával és parkolóval, illetve a mosdót, új fürdőt alakított ki, a homlokzatot vakolta, festette, belül a szobákat is kifestették és napelemeket helyeztek fel az épületre, valamint megvalósult a kertrendezés, például cserjék ültetésével.

Fotó: Imre Péter
 

Egyházi közösségi tér volt eddig is a plébánia, és a jövőben is ezt a szerepet tölti majd be, például a hitoktatásnak és az egyházzal kapcsolatos szabadidős programoknak, felnőtteknek szóló bibliaóráknak, ad majd otthont 

– mondta Péterné Bárkányi Tímea. Az ünnepélyes avató vásárnap lesz, a szentmisét 10 órától Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök celebrálja, majd azt követően adja át a megújult épületet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában