Nyitva maradtak

2023.01.13. 19:30

Rekordokat döntöget a fürdő és a jégpálya látogatottsága Algyőn - fotók

A rezsiárak emelkedése ellenére is nyitva tudott maradni Algyőn a jégpálya és a Borbála Fürdő. Mindkét helyen elképesztő létszámemelkedést mértek január első hetében.

Kiss Anna

2023 januárjának első hetében összesen 3000-en fürdőztek Algyőn. Fotók: Karnok Csaba

Pénteken az algyői Borbála Fürdőbe látogattunk, hogy megtekintsük mennyire népszerű jelenleg a létesítmény. Bár korábbi tapasztalatok alapján gondoltuk, hogy sokan kedvelik a Borbálát, azonban arra nem számítottunk, hogy kézről kézre jár majd a kilincs és szinte teljesen tele lesz az önkormányzati tulajdonú fürdőhely.

Molnár Áron polgármester a helyszínen lapunkat arról tájékoztatta, hogy az elmúlt egy-két hónapban rekordokat döntögettek, ugyanis míg 2021 decemberében 5100, addig 2022 decemberében már 5900 belépőt adtak el, ez majdnem 20 százalékos emelkedést jelent, azonban ennél is meglepőbb volt számukra az, hogy 2023 januárjának első hetében 3000-en fürdőztek összesen Algyőn. Hozzátette, 2022 decemberének bevétele szinte duplája volt a 2021 decemberi bevételnek, míg 2023 januárjának első hete olyan volt a bevételt tekintve, mint 2021-ben a teljes a decemberi hónap.

A településvezető szerint a népszerűséget az eredményezte, hogy az elmúlt másfél hónapban markentingkampányt indítottak, valamint a létszám növekedéshez hozzájárult az is, hogy az energiaárak emelkedése miatt a környező településeken részben vagy teljesen korlátozták a fürdők nyitvatartását.

A polgármester a Délmagyarországnak beszámolt arról is, hogy a Borbála Fürdő mellett a jégpálya is hatalmas népszerűségnek örvend, 2021-hez képest tavaly 208 százalékos emelkedést mértek a látogatottságban, míg a bevételben 346 százalékos emelkedést tapasztaltak. Megjegyezte, míg 2021 decemberében 607-en korcsolyáztak Algyőn, addig 2022 decemberében már 1264 látogatójuk volt, miközben idén január első hétvégéjén 608-an húztak korcsolyát.

Jelezte, az üzemeltetést a Tisza Volán SC végzi, így hétköznap délutánonként a jégkorongszakosztály edzései vannak, valamint a szegedi és a vásárhelyi jeges sportágak csapatai is helyet kaptak az edzéshez. A hétköznap délelőttök a helyi óvodásoké és iskolásoké, akik korcsolyázni tanulnak. Ugyanakkor az önkormányzat ingyenes jégidőt kap a fenntartótól, így hétvégente közönségkorcsolyázást és jégdiscot tartanak.

Molnár Áron kiemelte, regionális kisközponttá szerettek volna válni, ez sikerült is, sőt a jelenlegi adatokat tekintve túl is nőtték ezt, hiszen 200 kilométeres körzetben nincs ilyen szintű jégpálya a bezárások miatt, így óriási a kereslet rá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában