Húsvét után már vehetnek fel készpénzt a lakosok

2023.04.05. 10:30

Újra lesz ATM Algyőn

December közepe óta nem tudtak készpénzt felvenni az algyőiek, miután bezárt a Takarékbank helyi fiókja. Jó hír viszont, hogy nem kell sokat várniuk, már megkezdték az új automata telepítését a Faluházban.

Munkatársunktól

Bontással kezdődött az új ATM telepítése Algyőn. Fotó: Gyevikult Nkft.

Tavaly december közepén zárt be a Takarékbank Zrt. algyői fiókja, a pénzintézet azt javasolta az algyőieknek, hogy intézzék pénzügyeiket gyorsan, sorban állás nélkül a Takarék Netbank felületén. Ahogy megírtuk, közösségi oldalán adott hangot felháborodásának Molnár Áron polgármester. Érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartotta a bezárást, a legnagyobb veszteségnek a bankautomata megszüntetését nevezte akkor. A döntés kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a bankautomata üzemeltetése nem önkormányzati feladat, de azon dolgoznak, hogy elérhető legyen a nagyközségben ez a fajta kényelmi szolgáltatás. 

A képviselő-testület ülésén is téma volt többször is ATM hiánya. Tavaly novemberben arról beszélt Molnár Áron, hogy a bezárást el kell fogadniuk, hiszen egy piaci szereplő döntéséről van szó, arra nincs ráhatása egy önkormányzatnak. A bankfiók bezárásánál több embert érintett, hogy a bank­automatát is vitte a pénzintézet. Ezzel kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy a Takarékbank mellett az önkormányzat számla­vezető pénzintézetét is felkeresték, szerették volna elérni, hogy ATM-et telepítsenek a nagyközségbe. Azt a választ kapta azonban a nagyközség első embere, hogy ezért a lehetőségért egyetlen pénzintézet sem kapkod majd, hiszen a bankautomaták üzemeltetése veszteséges, tehát a telepítési és a fenntartási költségekhez is hozzájárulást várnak el a bankok. 

Később a K&H felkereste a települést, 25 új ügyfélhez kötötték az ATM létesítését. Erre toborzókampány is volt, ám a márciusi testületi ülésen elhangzott, egyelőre nem jött össze elegendő új ügyfél. Jó hír viszont, hogy Raiffeisen is bejelentkezett időközben, olyannyira, hogy már telepítik is az algyői Faluháznál az új bank­automatát. Erről a Gyevikult Nkft. számolt be Facebook-oldalán. 

A lakosság a tervek szerint április 11-étől használhatja az ATM-et, amely természetesen a nap 24 órájában elérhető. A berendezés kifizetőautomata, ám lehetséges, hogy a későbbiekben átalakítják, hogy befizetésekre is használható legyen. 

Címkék#Algyő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában