Benkő Zsolt: Az ott élők és gazdálkodók ugyanolyan vásárhelyi polgárok, mint az Andrássy út lakói

2023.09.20. 14:40

A külső Rárósi út egyes szakaszai már szinte járhatatlanok

Hódmezővásárhelyen borzalmas a külső Rárósi út állapota. Benkő Zsolt képviselő a keddi közgyűlésen napirend előtt hozta szóba ezt a kérdést. Az út felújítása a 11 milliárd forintból megvalósuló 117 kilométeres kerékpárút fejlesztés része lenne, de az csak a terveztetésnél és a kisajátítások felénél tart.

Kovács Erika

A külső Rárósi úton csak a közeli kátyúkat fotóztuk, a járhatatlan szakaszra nem merészkedtünk, mert haza akartunk jutni az autónkkal. Fotó: Kovács Erika

A Rárósi út évről-évre egyre rázósabb. Az arra élők, gazdálkodók panaszkodnak, hogy tönkreteszi a gépjárművüket az út. A keddi közgyűlésen Benkő Zsolt, fideszes képviselő tolmácsolta a lakók kérését.

Megszoktuk már, hogy a polgármester úr lemossa magáról a felelősséget. A Rárósi út mellett élők és gazdálkodók jogos elvárása, hogy az önkormányzat mindent tegyen meg annak érdekében, hogy az út állapota jelentősen javuljon. Vannak olyan szakaszai, amik gyakorlatilag járhatatlanná váltak. Nem értik, hogy egy 2017-ben elnyert fejlesztés 2023-ban még hogy nem valósult meg. A válaszát, legyen szíves, ne a fideszes kormány kritizálásával kezdje, hanem azzal, hogyha már ez a projekt csak a tervezési szakaszig jutott el, mit tesz a város a következő években a Rárósi út fejlesztéséért

 – vetette fel a problémát Benkő Zsolt.

Fotó: Kovács Erika

– A Rárósi út nem az elmúlt éveken vált ilyen minőségűvé. Nem a mostani városvezetés hibája, hogy botrányos állapotú

 – mondta válaszában Márki-Zay Péter, aki 5 éve polgármestere Vásárhelynek. Azt is mondta, hogy ott körülbelül 30 család él.

Talán csak a Berényi Károly által kilobbizott Klauzál köz kivételével egy lakosra jutóan annyi pénzt nem fordítottunk az út megjavítására, mint a Rárósi úton. Most azt kértem, hogy 20 millió forintot csoportosítsunk át erre az útra és abból, amit lehet, oldjunk meg, kátyúzzunk, újítsunk fel egy szakaszt. Ennél több pénzt ennyi lakosra sehol máshol nem fogunk fordítani, ezt megígérem. A Rárósi út szívügyünk 

– mondta Márki-Zay Péter.

Benkő Zsolt azt válaszolta, nincs szükség arra, hogy a polgármester emlegesse, hogy hány családra mennyit költenek. A Rárósi út mentén élők, gazdálkodók is ugyanolyan vásárhelyi polgárok, mint akik az Andrássy úton laknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában