Helyi gazdaság

2023.10.10. 10:58

Megújulhat a nagylaki könyvtár

Szabó Imre

A nagylaki könyvtár épülete. Fotó: Nagylaki önkormányzat

Az önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be a közösségi térként is szolgáló helyi könyvtár energetikai felújítására – tájékoztatta a Délmagyarországot a polgármesteri hivatal. A projekt 61,6 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi Terv Plusz program részeként, az Európai Unió társfinanszírozásával. A támogatás száz százalékos, önerő nem kell hozzá. 

A pénzből az épület energiahatékonyságának növelése érdekében homlokzati, lábazati hőszigetelés és födémszigetelés készül, kicserélik az ajtókat-ablakokat, valamint passzív árnyékolás kivitelezése is megvalósul. Emellett elektromos fűtőpaneleket építenek be, napelemet telepítenek, korszerűsítik az elektromos hálózatot és a világítást. A beruházás várhatóan jövő júniusra fejeződik be.

A nagylaki könyvtár a közösségi ház épületében található, ahol edzőterem és számítógépes szoba is van. Maga a könyvtár egy 41 négyzetméteres helyiség. A szegedi Somogyi-könyvtár könyvtárellátási szolgáltató rendszerének tagja, amihez az önkormányzat 2013-ban csatlakozott. Állománya csaknem 4 ezer kötetből áll. A polgármester, Bárdos-Kolozsvári Rozália azt mondta, a könyvtárnak van közönsége: nemcsak az olvasók keresik fel, de rendezvények helyszíne is – legutóbb, az országos könyvtári napok idején adott otthont kiállításnak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában