Helyi gazdaság

2023.11.08. 15:40

130 millió 11 apátfalvi utcára

Szabó Imre

A beruházással érintett 11 utca egyike. Fotó: Szekeres Ferenc

Fotó: Szabó Imre

130 milliós vissza nem térítendő uniós pályázati támogatást nyert Apátfalva belterületi utak aszfaltozására, a meglévő szilárd burkolat felújítására 

– tájékoztatta a Délmagyarországot a fejlesztéseket koordináló vármegyei önkormányzat. A Kölcsey és Rózsa utca burkolatát helyreállítják, a Szegfű, a Kereszt, a Táncsics, a Szellő és a Kisköz utca pedig szilárd burkolatot kap. Jelenleg ezek vannak a legrosszabb állapotban a községben.

A beruházástól a vidéki település népességmegtartó és népességnövelő erejének fokozását, az alapvető szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférés biztosítását remélik. Eredménye várhatóan hozzájárul Apátfalva hátrányainak mérsékléséhez, az életminőség javításához is.

A falu polgármesterétől, Szekeres Ferenctől megtudtuk, az önkormányzat a kivitelezővel, a sándorfalvi Vízép Holding Kft.-vel már aláírta a szerződést és a munkaterületet is átadták a cégnek. Az építkezés napokon belül megkezdődik.

Apátfalva életében azért fontos ez a beruházás, mert ha lezárul, egy-két kisebb összekötő utat leszámítva már lényegében nem lesz nálunk szilárd burkolat nélkül utca

 – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában