18 millió forintból vásároltak új elemeket 3 játszótérre, lesz, amelyiken zenélni is lehet

2023.12.07. 16:33

Még egy bagolyvár lesz Vásárhelyen

Kültéri hangszereket telepítenek a Népkerti játszótérre Hódmezővásárhelyen. Lesz egy olyan telefonos applikáció is, aminek segítségével interaktívvá válik a játék.

Kovács Erika

A Népkerti játszótérre kültéri hangszerek kerülnek, lehet majd dobolni és xilofonozni is. Fotó: Kovács Erika

Az önkormányzat azután hirdette meg a 100 millió forintos, három éves játszótér-fejlesztési programját, miután Hódmezővásárhelyen 2021 tavaszán, a játszóterek kötelező felülvizsgálata során 18 játszótér 127 eleméből 108-at kellett lezárni, mert nem feleltek meg az előírásoknak. Ennek a programnak a része az a beruházás is, amit Gyöngyösi Ferenc alpolgármester és Haász Ákos, a Haász Kft. ügyvezetője írtak alá néhány napja. A nettó 18 millió forintos beruházás három játszóteret érint, a Damjanich, a Németh László utcait és a Népkertit.

Köztéri hangszereket is telepítünk a Népkerti játszótérre. Lesz xilofon, marimba, tam-tam dob és csőharang is. Ezeket ütővel szólaltathatják majd meg a gyermekek, amik a hangszerhez lesznek erősítve, vagyis nem viheti el senki sem. A hangszerek nagyon szép hangon szólnak. Ezeket és a többi telepítendő játékot is QR-kóddal látjuk el, amit a szülők telefonnal olvashatnak be. Ezzel behoznak egy hangfájlt, ami egy-egy egyszerű dallamot játszik, vagy a dob esetében ritmust, amit a gyerekek maguk is megpróbálhatnak hallás után visszajátszani 

– tudtuk meg Haász Ákostól.

Elmondta, cégük kifejlesztett egy applikációt is a telepítendő játékokhoz, amikhez feladatok tartoznak. Ha jól oldják meg, akkor egy kis hódfigura az applikációban egy kis fát ad a gyermeknek. Minél több feladatot old meg, annál több fája lesz. Haász Ákos elmondta, ez egy országosan egyedülálló fejlesztés, Hódmezővásárhelyen lesz elsőként elérhető, a Németh László utcai játszótéren, ide kerül az új bagolyvár. A Damjanich utcán egy játékelemet el kell bontani, a helyére olyan játékok kerülnek, amelyek elsősorban a kisebb gyermekek szórakozását segítik.

Hogy mikor telepítik az új játékokat a helyükre, ezt egyelőre még nem lehet tudni, az időjárástól függ. Az ügyvezető azt mondta, a tavaszi játszótéri szezon elejére már minden újdonságot birtokba vehetnek a kicsik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában