Kiválasztották a kivitelezőt, aki felépíti az új csoportszobát Mártélyon

2024.06.03. 17:30

Sok a kisgyermek, kinőtték az óvodát, 50 millió forint pályázati forrásból fejlesztik az intézményt

A május végi képviselő-testületi ülésen kiválasztották a mártélyi óvoda bővítéséhez a kivitelezőt. Hétfőn már át is adták az építési területet, hogy minél hamarabb megépülhessen az új csoportszoba. Annyi óvodás van ugyanis Mártélyon, hogy kinőtték az intézményt.

Kovács Erika

Hamarosan kezdik az új csoportszoba építését, ami nem zavarja majd az óvodai nevelést, kerítéssel elválasztott területen történik. Fotó: Kovács Erika

A szeptembertől kezdődő nevelési évben már nem tudnának minden új kisgyermeket fogadni. Ezért kellett lépnie a településvezetésnek. Mivel az óvoda épülte nagy telken helyezkedik el, így kézenfekvő volt a bővítés. A képviselő-testület pályázott a Magyar Falu programban és 50 millió forintot nyertek az új csoportszoba megépítésére.

Ambrus István, Mártély polgármestere lapunknak elmondta, az óvoda befogadóképessége eljutott a maximumig, amit örömteli gondnak nevezett, hiszen nagyobb problémát jelent az, ha egy faluban csak kevés a kisgyermek.

Szeptembertől már nem tudtunk volna minden újonnan beiratkozó kisgyermeket fogadni, mi pedig nem kívánunk nemet mondani a szülőknek, nem szeretnénk, ha ezért más településre vinnék el a gyermeküket – hangsúlyozta Ambrus István, aki arról is beszélt, hogy a védőnők tájékoztatása szerint továbbra is örvendetesen alakulnak a születésszámok.

A múlt héten ülésezett a képviselő-testületünk, ahol döntés született a kivitelezőről. A legkedvezőbb árajánlatot adó vállalkozást hirdettük ki nyertesként

 – mondta Ambrus István. A munkaterületet június 3-án adták át a vállalkozónak.

– Szeretnénk, ha az új nevelési év kezdetére, vagyis szeptemberre elkészülne a csoportszoba, de ez nagyon rövid határidő lenne. Bízunk benne, hogy az ősz folyamán már használatba lehet venni az új épületrészt. Szerencsére az újonnan beírt kisgyermekek egy része majd csak jövőre lesz óvodás, úgyhogy addigra már minden készen áll majd a fogadásukra. Örömteli hír, hogy időközben az új csoportszobára kapott létszámunk is megtelt – ismertette Ambrus István.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában