Időjárás

2022.12.01. 08:00

Nulla fokot jósolnak éjszakára

Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek.

Delmagyar.hu

Fotó: Czinege Melinda/MW

Az ország északkeleti felén változóan, délnyugaton erősen felhős lesz az ég - itt előfordulhat szitálás, kisebb eső. Estétől dél, délkelet felől mindenhol erős felhősödés kezdődik. Régiónkban 6 fokig emelkedik a hőmérséklet napközben, éjszakára nulla fokot ír a Köpönyeg előrejelzése. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg. Pénteken többfelé várható majd gyenge vegyes halmazállapotú csapadék: nagyrészt eső, szitálás, de a magasabban fekvő tájakon havas eső, havazás is valószínű.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában