Helyi időjárás

2024.02.12. 11:01

Ez durva lesz: 12 vármegyére adtak ki riasztást

Az időjárás ismét nem lesz kegyes hozzánk. Mutatjuk, mi vár ránk a következő napokban.

Delmagyar.hu

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Legyünk őszinték, az elmúlt napok időjárása nem olyan volt, mint amilyenre számítottunk. Sajnos ilyen tekintetben ez a hét sem hoz változást. 

Ugyanis hétfőn a déli órákig marad a borongós idő, szórványosan újabb esőkkel. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet, de északkeleten még este is lehet csapadék. 11 fok körüli értékeket mérhetünk. Erős lesz az északnyugati szél - olvasható a Köpönyeg előrejelzésében.

Eddig tart a csapadékos idő:

Kedd

Eleinte keleten még erősen felhős lesz az ég, és kisebb csapadék is előfordul. Később nyugat felől tovább csökken a felhőzet, kisüt a nap. Fokozatosan gyengül a szél is. A csúcsérték 10 fok körül valószínű.

Szerda, csütörtök

Változóan felhős időre van kilátás, eső nélkül. Reggelente 3, délutánonként 13 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Elsőfokú riasztás érvényben!

A HungaroMet Nonprofit Zrt. citromsárga figyelmeztetést adott ki 12 vármegyére a várható heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés is előfordulhat! Térképen mutatjuk az érintett területeket:

Szinte az egész országra riasztást adtak ki Fotó: met.hu

A teljes cikk elérhető a Ripost oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában