Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2020.08.20. 07:58

43 határsértő próbálkozott meg sikertelenül bejutni az országba

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 43 határsértő Csongrád-Csanád megyében a tegnapi nap folyamán. A rendőrök 32 főt feltartóztattak, 8 főt elfogtak, 3 fő bejutását pedig megakadályozták.

delmagyar.hu

Az egyenruhások 2020. augusztus 19-én nyolc esetben, 32 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Mórahalom és Ruzsa közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, palesztin, marokkói, valamint szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök 5 óra 30 perckor 8 határsértőt fogtak el Csanádpalota közelében. A csoport tagjai szír és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök előállították őket a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Ugyancsak tegnap a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 3 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Ezek is érdekelhetik