Helyi kék hírek

2022.02.11. 06:39

Öt migránscsoportot tartóztattak fel az éjszaka Csongrád-Csanád megyében

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba az éjszaka folyamán öt csoportban 81 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket - írja a police.hu.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Röszkei Rendőrőrs járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. február 10-én 22 óra 15 perckor 19 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai tunéziai, iraki és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

2022. február 11-én 0 óra 35 perckor, 1 óra 20 perckor, 1 óra 30 perckor és 5 óra 50 perckor további négy csoportban 62 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged-Gyálarét, Mórahalom és Ruzsa külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, palesztin és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában