Csongrád-Csanád megye

2022.09.27. 16:40

Tíz megyei településen találtak migránsokat

Összesen 603 embert tartóztattak fel, akik 39 kisebb-nagyobb csoportban szöktek át a szerb-magyar határon.

S. Z.

Ásotthalomnál szinte minden nap feltűnnek az illegális bevándorlók. Fotó: Donka Ferenc

Ásotthalmon, Forráskúton, Mórahalmon, Makón, Nagylakon, Öttömösön, Röszkén, Ruzsán, Szatymazon és Szegeden is találtak illegális migránsokat Csongrád-Csanád megyében a rendőrök és a katonák hétfőn – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. 

Az országhatárnál pedig 192 embert akadályoztak meg abban, hogy törvénytelenül Magyarországra lépjen. Bács-Kiskun megyében ugyanaznap 23 csoportra bukkantak, és összesen 133 embert állítottak meg.

Csongrád-Csanád megyében ismét lebukott több embercsempész is. A rendőrök először, kora délután Ásotthalmon állítottak meg egy német rendszámú gépkocsit, amit egy szír férfi vezetett. A járműben kilenc migráns utazott. Nem sokkal később ugyanott egy szlovák autót ellenőriztek, amit egy ukrán férfi vezetett. Ebben a kocsiban 18 migráns ült a sofőrön kívül. Öttömösön pedig már este 7 óra körül egy magyar férfi bukott le, aki 11 migránssal indult volna Ausztria felé.

Az országban egyébként összesen 820 határsértőt találtak. A migránsokat visszakísérték a biztonsági határkerítés szerb oldalára, az embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak. Őket akár 15 év börtönbüntetésre is ítélhetik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában