Kerékpárokra és rollerekre szakosodott, de a cukorkát sem vetette meg

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki 2022. augusztusától kezdve városszerte négy biciklit valamint három rollert lopott el.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a vádlott tavaly nyártól idén tavaszig terjedő időszakban szerezte meg jogtalanul mások közlekedési eszközét. Általában azok láncát feszítette le, de volt, hogy lakhelyének tárolójából egyszerűen csak eltolt egy lezáratlan kerékpárt. Egy alkalommal egy járókelő észrevette, mikor egy elektromos roller zárját feszegeti, ezért ráhívta a rendőrséget, mire a vádlott futva elmenekült. – írja a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében. 

Az elkövető összesen mintegy 650.000 Ft értékű rollert illetve kerékpárt tulajdonított el, míg a hátrahagyott roller értéke közel 300.000 Ft volt.

A fentiek mellett vádiratában a járási ügyészség a vádlott terhére rótta azt is, hogy egy üzletből gumicukrot lopott, valamint egy iskolatársától a mobiltelefonját is elvette.

A vádlottat a járási ügyészség kilenc rendbeli lopás elkövetésével vádolja. Vádiratában az ügyészség a vádlott felelősségének tárgyaláson kívül, büntetővégzéssel történő elbírálására, s vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Az elkövető bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Az egyik esetről készült felvételeket egy biztonsági kamera rögzítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában