Helyi kék hírek

2023.08.06. 09:38

Vasárnap is folytatódnak a műszaki mentések a szombati vihar után Csongrád-Csanád vármegyében

A szombat délutáni vihar után sorra érkeztek a bejelentések a szegedi főügyeletre.

Delmagyar.hu

Eddig összesen 286 bejelentés érkezett a szombat délutáni vihar követően a vármegyei műveletirányítási ügyeletre. A vármegye középső részén tombolt legerősebben a vihar. A legtöbbször Hódmezővásárhelyről érkeztek segélyhívások. Főleg kidőlt fák, lehasadt faágak, leszakadt vezetékek, megsérült épületek miatt kértek tűzoltói segítséget.

Hódmezővásárhelyen, a Kutasi út több pontján, a Szent István utcában, a Csalogány utcában, Gyümölcs utcában, a Síp utcában, a Dr. Imre József utcában, Berkenye utcában, Bocskai utcában, a Zrínyi utcában, a Jókai utcában, valamint Petőfi utcában úttestre dőlt fa miatt riasztották a tűzoltókat.

Az Ady Endre úton villamos pályára dőlt egy 20 méter magas fa. Az Álmos utcában egy nagy méretű faág lehasadt, elektromos vezetékre és úttestre dőlt. Az Ady Endre úton, a Szigligeti utcában, valamint Petőfi utcában pedig villanyvezetékre borult fa.

A Madách Imre, a Fecske és a Lázár utcában háztetőt bontott meg a vihar. A Zrínyi utcában, a Kertész közben, a Miklós utcában és a Botond utcában épületre dőlt fa. A Kodály Zoltán utcában, a Madách Imre utcában, a Tóalj utcában parkoló autókban is keletkeztek károk a leszakadt ágak miatt. A Szent István téren egy iskola kerítésére, a Boróka utcában és a Völgy utcában szintén kerítésre dőlt fa.  

A 47-es főúton, Szeged és Hódmezővásárhely között Kishomoknál, illetve a Makó és Hódmezővásárhely közötti, 4415-ös úton, Földeáknál szintén a földön fekvő fák akadályozták a forgalmat, mindaddig, amíg a tűzoltók el nem távolították őket.

Szegeden, Szentesen és Makón is néhány kidőlt fa adott munkát a tűzoltóknak.

A szombati viharral kapcsolatban beérkezett bejelentések közül vasárnap reggel kilenc óráig összesen nyolcvankilenc műszaki mentést végeztek el a vármegyei hivatásos és önkéntes tűzoltók.

A vihar okozta károk felszámolásán tizenkettő hivatásos és hat önkéntes tűzoltóegység folyamatosan dolgozik, a műszaki mentések vasárnap is folytatódnak.

Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.

Ha valaki további viharkárokat észlel, amely veszélyt jelent az emberekre, vagy egyéb más károkat okozhat, kérjük, hívja a 112-es segélyhívószámot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában