Lángolt az aljnövényzet és autó csapódott egy ház falának

Delmagyar.hu

Másfél hektáron lángolt az erdő aljnövényzete és a mellette lévő füves terület pénteken Balástyánál. A kisteleki és a szegedi hivatásos egységek mellett a kisteleki és a balástyai önkéntes tűzoltók, valamint a balástyai kutató-mentőcsoport tagjai érkeztek a helyszínre, közös erővel fojtották el a lángokat az egységek – írja a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Több méteres magasságban, a villanyvezetékeken lógott egy nagy méretű faág a csongrádi üdülőtelepen. A város hivatásos egysége gépezetes tolólétra segítségével távolította el az ágat, a mentést követően a forgalom zavartalanul haladhatott tovább.

Házfalnak csapódott egy autó szombaton Pusztamérgesen, a Petőfi utcában. Az ütközés eltörte a ház oldalán futó gázcsövet, a gáz ömlött a vezetéken. A ruzsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt, amíg a gázszolgáltató szakemberei elzárták a sérült vezetéket. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A járdára és a parkoló autókra hasadt egy fa ága Csongrádon. A város tűzoltói rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést.

Autó és motor ütközött Csanádpalota belterületén. A makói, a szegedi és az orosházi tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a mentők két embert szállítottak kórházba.

Öttömösön és Balástyán is az úttestre dőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat. A mentéseket a ruzsai és kisteleki katasztrófavédelmi őrs tűzoltói végezték el.

Egy lehasadt ág veszélyeztette a gyalogosok forgalmát vasárnap Szegeden. A lakossági bejelentést követően a szegedi hivatásos egység végezte el a műszaki mentést, a beavatkozást követően helyreállt a forgalom. Makón pedig egy kidőlt fa zárta el az úttest forgalmát, a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentést.

Egy autó égett Ruzsánál, az 5429-es úton. A sofőr időben elhagyta a járművet, nem sérült meg. A ruzsai hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, személyi sérülés nem történt.

Villanyoszlopnak csapódott egy autó Szegeden, a Makkosházi körúton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, a balesetben nem sérült meg senki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában