Szeged

2023.10.27. 18:24

Folytatódik a Kék tér program

Suki Zoltán

Fotó: Török János

A Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskolában folytatódott pénteken a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kék tér programja. A főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának oktatási programja a kisiskolásokat szólítja meg, ellátva őket a mindennapok során nélkülözhetetlen megelőzési tanácsokkal, tudásanyaggal. 

Örömmel fogadták a gyerekek a rendőröket. Fotó: Török János

A 2023/24-es iskolai év igazi áttörést hozott a program történetében, hiszen amellett, hogy a tematika a Környezetvédelem és felelős állattartás anyaggal bővült, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatójának szakmai támogatásával az új belépőkkel ebben a tanévben már a tankerülethez tartozó összes nevelési-oktatási intézményben elindulhat a Kék tér oktatás.

A modell lényege, hogy az alsó tagozat harmadik, negyedik osztályában tanító pedagógusok olyan alapvető bűn-, és balesetmegelőzési ismereteket tudjanak átadni – rendőrszakmai támogatás mellett – a gyereknek, amely életkori sajátosságaiknak megfelelően, játékos és szórakoztató módon készíti fel őket az áldozattá, elkövetővé válás elkerüléseinek lehetőségeire. 

Fotó: Török János

A foglakozások témái a közlekedésbiztonság, a káros szenvedélyek, a veszélyes szerek, a felelősségvállalás, a konfliktus-erőszak-agresszió, a tévézés veszélyei, az idegenek, a vízbiztonság, a vagyonvédelem, az internethasználat és az egyedül otthon témakörei. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában