Helyi kék hírek

2023.11.27. 12:55

Huszonhét határsértőt találtak a hétvégén

Suki Zoltán

Illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

Huszonhét határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken hat, szombaton 21 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az elmúlt héten az ország területén 28 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – november 13-tól 19-ig – hat embert találtak. Embercsempészés miatt kettő gyanúsított ellen indult büntetőeljárás.

A szerbiai Pannon RTV pedig azt írta, hogy a szerbiai belügyminisztérium tagjai az illegális migráció visszaszorítását célzó akcióban a napokban felszámoltak egy embercsempészbandát, amelyet két, korábban már illegális határátlépés és embercsempészés miatt letartóztatott férfi vezethetett.

A Bratislav Gašić belügyminiszter rendeletére október 27-én elindított, az illegális migráció visszaszorítását célzó akció kezdete óta a belügyminisztérium emberei 6601 illegális migránst találtak. A terület alapos átkutatása során 31 darab automata puskát, 12 pisztolyt és 3227 darab különböző kaliberű lőszert találtak. Több száz rendőr 156 803 járművet ellenőrzött, és 277 embert vettek őrizetbe különböző bűncselekmények miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában