VIDEÓ: Két litván embercsempész rabolt Szegeden

Delmagyar.hu

Képünk illusztráció.

Forrás: Unsplash.com

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két litván férfival szemben, akik idén januárban kiraboltak egy személyt a szegedi buszpályaudvaron.

A vádirat szerint a vádlottak korábban embercsempészés miatt voltak letartóztatásban, melyből elsőfokú ítéletüket követően szabadultak, és mindketten Litvániában végrehajtandó bűnügyi felügyeletbe kerültek. A hatóságok előírták számukra, hogy 72 órán belül hagyják el az országot és jelentkezzenek a litván hatóságoknál.

A két vádlott azonban ennek nem tett eleget, hanem 2023. január 29-én, az éjjeli órákban a szegedi buszpályaudvaron kifigyeltek egy férfit, aki egy pénzköteget tartott magánál. A sértettet közrefogták, majd erőszakkal a váróterem kijárata felé rángatták, a padlóra szorították, közben elvették tőle 40.000 ezer forintját. Tettüket követően sietve elhagyták a helyszínt.

A két elkövetőt a nyomozó hatóság még aznap a közelben, egy dohánybolt előtt elfogta, ekkorra azonban már csak az összeg felét találták meg náluk.

A járási ügyészség a vádlottakat társtettességben elkövetett rablás bűntettével vádolja. A vádemeléskor a velük szemben embercsempészés miatt időközben jogerősen kiszabott börtönbüntetésüket töltő elkövetők bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Az esetet biztonsági kamera rögíztette.

Olvasható a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közleményében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában