Csongrád-Csanád vármegye

2023.12.17. 14:40

Maradnak a szerb rendőrök

Majzik Attila

Dejan Luković: nem vonjuk vissza az egységeinket a határ mellől. Fotó: Pannon RTV

A hétvégén sem unatkoztak a magyar-szerb határ mellett: a szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. december 16-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 21 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság.

A feltartóztatott illegális migránsok az ellenőrzésük során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Arról pedig a Pannon RTV írt, hogy Magyarkanizsa községbe látogatott Dejan Luković tábornok. A szerbiai rendőrség segédigazgatója a migránshelyzet kapcsán látogatott a településre. Luković először Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármesterrel és Nebojša Rakić magyarkanizsai polgármester-helyettessel egyeztetett a helyi városházán, majd terepszemlét tartott Horgoson, a Művelődési Házban állomásozó rendőrségi egységeknél. Nebojša Rakić magyarkanizsai polgármester-helyettes köszönő oklevet adott át a tábornoknak.

Én ebből az alkalomból megígérem önöknek, hogy nem fogjuk visszavonni az egységeinket erről a területről, mindaddig, amíg erre szükség van és addig, ameddig a helyzet nem lesz az ellenőrzésünk alatt, vagyis maradunk, amíg az itt élő lakosság biztonsága nem lesz azon a szinten, ahogyan azt mindannyian szeretnénk

 – szögezte le a szerbiai rendőrség segédigazgatója.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában