Újabb miránsokat fogtak el

Koós Kata

Illusztráció: Havran Zoltán

Tízre emelkedett a héten feltartóztatott határsértők száma csütörtökön – derült ki a police.hu országos határrendészeti összesítőjéből. Tiltott határátlépés miatt pedig már 11 embert fogtak el hazánk területén hétfő óta. 

A legmozgalmasabb a keddi és a szerdai nap volt. Kedden Bács-Kiskun vármegyében egy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Kecskemét közigazgatási területén, Csongrád-Csanádban pedig összesen négy migránst Röszke és Tiszasziget közigazgatási területén. Tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt két ember ellen indult büntetőeljárás. Szerdán vármegyénkben összesen négy határsértőt tartóztattak fel, további hét embert pedig tiltott határátlépés miatt fogtak el Magyarország területén. A csütörtöki nap kevesebb intézkedéssel telt, egy határsértőt tartóztattak fel Bács-Kiskunban, tiltott határátlépés miatt pedig szintén egy főt fogtak el a rendőrök.

A migránsok folyamatos aktivitását jól mutatja, hogy a police.hu összesítése alapján már a hét első felében csaknem annyi embert tartóztattak fel, illetve fogtak el tiltott határátlépés miatt, mint a múlt héten összesen. Az év második hetében ugyanis 13 személyt tartóztattak fel a határon, majd kísértek vissza az ideiglenes biztonsági határzár kapuján a szomszéd országba, továbbá összesen 11 személyt fogtak el és vontak eljárás alá hazánk területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában