Helyi kék hírek

2024.02.23. 14:40

Csak Csongrád-Csanádban találtak migránsokat

Suki Zoltán

A határkerítéshez kísérték a migránsokat. Fotó: Police.hu

Csütörtökön Csongrád-Csanád vármegyében két csoportban összesen 7 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Szegeden és Röszkén – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. Ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy a belga, a francia és a német hatóságok felszámolták a La Manche-csatornán működő, embercsempészettel foglalkozó eddig ismert legjelentősebb bűnözői csoportot. A hálózatnak kurd, iraki és szíriai tagjai voltak. A gyanú szerint rossz minőségű, felfújható csónakokon közel-keleti és kelet-afrikai illegális bevándorlókat csempésztek a franciaországi Calais város melletti strandokról az Egyesült Királyságba.

Az akció napján belga és francia bírósági végzések alapján a hálózat 19 tagját állították elő Németországban, köztük a csoport vezetőjét és az életveszélyes utazások fő szervezőit. A házkutatásokon 12 felfújható csónakot, 179 mentőmellényt, 81 gyermek mentőmellényt, 10 csónakmotort, közel 60 különböző elektronikus eszközt, valamint fegyvereket és készpénzt foglaltak le. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában