Helyi kék hírek

2024.02.01. 15:40

Szegeden találtak egy migránst

Suki Zoltán

A szolgálatot teljesítő rendőrök egy határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád vármegyében. Archív fotó: Karnok Csaba

A szolgálatot teljesítő rendőrök egy határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád vármegyében, Szegeden szerdán – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. A férfi ellenőrzésekor szír állampolgárnak vallotta magát, azonban ezt semmivel sem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 A magyar kormány kitart a nemzeti érdekek védelme mellett. A migrációs paktum végleges szövegén lehet még csiszolgatni, ezen a magyar diplomácia teljes fordulatszámon dolgozik

 – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Aktuális csatorna műsorában. 

Bakondi György megjegyezte, elfogadhatatlan, hogy egy migránst be kell engedni azután, hogy például rálő a határt védőkre, leteszi a géppisztolyt, átmászik a kerítésen és politikai menedékjogot kér.

Beszélt arról is, hogy sokszorosára növekedett a Horvátországból Szlovénián keresztül Ausztria vagy Olaszország felé tartó illegális migráció. Romániába pedig legálisan mennek be munkavállalási célból a migránsok, majd elszöknek és illegálisan próbálnak Magyarországra jutni, aztán amikor elfogják őket a határon, bejelentik, hogy politikai menedékjogot kérnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában