Balesetet okozott Szeged belvárosában

Delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a lengyel férfivel szemben, aki tavaly márciusban okozott balesetet Szeged belvárosában és még a helyszínről is elfutott.

A vádirat szerint a vádlott 2023. március 9. napján éjjel 3 óra körül közlekedett Szeged belvárosában az általa vezetett személygépkocsival. A vádlott a vezetést megelőzően szeszes italt ivott és kábítószert is fogyasztott és ezek miatt figyelmetlenségből nem vette észre, hogy az egyik kereszteződésben a jelzőlámpa pirosat mutat. A vádlott így változatlan sebességgel behajtva a kereszteződésbe összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval. A vétlen gépkocsi egy fának ütközött, sofőrjének és utasának 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A vádlott a baleset helyszínéről az autójából kiszállva elfutott és mintegy 10 perc múlva fogták el őt a rendőrök.

Az ügyészség a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével, segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, kábítószer birtoklásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában