Öt határsértőt találtak

Suki Zoltán

Hazamennek a cseh rendőrök. Archív fotó: Frank Yvette

Összesen öt határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád vármegyében hétfőn – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy nem segítenek tovább ellenőrizni a magyar-szerb határt a cseh rendőrök, mert prágai értékelés szerint a Balkán déli részéről Szerbián át Magyarország felé vezető útvonalon az illegális migráció majdnem leállt. A déli magyar határon szolgálatot teljesítő utolsó 40 fős cseh rendőri kontingens március első hetének végén már visszatért Csehországba.

A szerb biztonsági erők akciói, valamint a határ magyar oldalán foganatosított intézkedések egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy a helyzet javult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában