Tíz migránst találtak

Suki Zoltán

Hiába jutottak át a határzáron, elfogták a migránsokat.

Fotó: Havran Zoltán / Illusztráció

Összesen tíz határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szerdán az országban – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében két határsértőt találtak Röszke közigazgatási területén. A másik 8 migránsra Zala vármegyében, Lentikápolnán bukkantak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor albán és kínai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az Európai Unió soros elnökeként Magyarország fontosnak tartja majd a külső határok megerősítését – ezt már a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója mondta a TV2 Mokka című műsorában. Bakondi György fontosnak nevezte, hogy az illegális migráció elleni küzdelemben szerzett magyar tapasztalatok – a határőrizet, a jogi határzár, a menekültkérelem uniós határokon kívüli benyújtása – mihamarabb az uniós jogszabályokban is megjelenjenek. Mindez nem egyszerű feladat, mondta, mert a közelmúltban elfogadott migrációs paktum mellett figyelemre méltó jogszabálytervezetek készültek arra, hogy az illegális bevándorlókat segítő civil szervezeteket ne lehessen büntetőjogilag felelősségre vonni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában