Hetvenezer forint értékű árúval próbált elszelelni Szegeden

Nem sikerült ingyen bevásárolnia.

Delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly decemberben úgy akart egy szegedi áruházból távozni, hogy a vásárlását nem fizeti ki.

A vádirat szerint a vádlott 2023. december 1-jén, a délutáni órákban, az üzlet vásárlóterében előbb megrakodta bevásárlókocsiját, majd az önkiszolgáló kasszasoron keresztül fizetés nélkül kitolta, ahol az megpördült. Cselekményét a biztonsági szolgálat észrevette, és a közel 70.000 Ft értékű terméket a férfitől visszavette, így az okozott kár megtérült.

A vádlottat a járási ügyészség lopás vétségének elkövetésével vádolja. Vádiratában az ügyészség a vádlott felelősségének tárgyalás mellőzésével történő elbírálását, és vele szemben próbára bocsátás alkalmazását indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság büntetővégzésében a terhelt bűnösségét a váddal egyezően megállapította és a vádlottat egy év próbaidőre bocsátotta. Végzését az ügyészség tudomásul vette.

Az esettel összefüggésben közölt feltételt az üzlet biztonsági kamerája készítette:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában