Helyi kék hírek

2024.04.02. 15:30

Öt migránst találtak

Suki Zoltán

Öt határsértőt tartóztattak fel.

Fotó: Havran Zoltán / Illusztráció

Hétfőn összesen öt határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök

 – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor török, afgán és albán állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Hirado.hu pedig arról számolt be, hogy 120 bajba jutott migránst vett fel Ciprus partjai előtt a szigetország parti őrsége.

A menedékkérők két bárkán érkeztek Libanonból

 – ismertette a helyi rendőrség szóvivője a RIK ciprusi közrádió műsorában. Mint mondta, az embereket halászhajók és járőrhajók fedélzetén vitték biztonságba. A hatóságok szerint az érkező migránsok száma gyorsan tovább növekedhet, ugyanis a parti őrség radarjai további két – egyelőre azonosítatlan – hajót észleltek a távolban Libanon irányából Ciprus felé haladva.A bevándorlókat a fővárostól, Nicosiától nyugatra található egyik menekülttáborba szállították. Többségük szíriai állampolgár.

Az uniós statisztikák szerint az EU-tagországok közül az utóbbi években lakosságarányosan Cipruson nyújtották be a legtöbb menedékkérelmet. A regisztrációs és befogadótáborok túlzsúfoltak a szigetország területén, most részben uniós forrásokból igyekeznek kibővíteni őket.

 

KÉPALÁ: Öt határsértőt tartóztattak fel. Archav fotó:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában