Rétvári: Brüsszel kudarcot vallott

Suki Zoltán

Kilenc határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint szombaton egy jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében elfogtak nyolc határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Ezt az eljárást akkor indítják el, ha az illegális bevándorló be tudja bizonyítani, hogy olyan országból jött, amelyikkel van Magyarországnak toloncegyezménye. Ezek egyébként Horvátország, Románia és Ukrajna.

– Brüsszelben továbbra is a migráció szervezésével foglalkoznak és nem a megállításával – ezt már Rétvári Bence államtitkár az mondta az MTI-nek. Hozzátette: Brüsszel a migránsok betelepítésének felgyorsítását és bevándorláspárti kampány indítását tervezi – hangzott el az M1 Híradójában.

Az államtitkár úgy fogalmazott: most minden eddiginél nagyobb erővel akarnák érvényesíteni az akaratukat, még akkor is, ha ez a magyar és európai családok kárára történne.

Rétvári Bence azt mondta: Brüsszel nem akarja elfogadni, hogy migrációs politikája kudarcot vallott. A céljuk az, hogy kvóták szerint kelljen szétosztani az illegális migránsokat a tagországok között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában