Huszonnégy határsértő ellen intézkedtek

Suki Zoltán

Megint egyre több migráns érkezik

Fotó: Karnok Csaba

Huszonnégy határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig

 – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint szombaton 23, vasárnap egy jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzárhoz a rendőrök.

Az elmúlt héten az ország területén negyven határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – május 13-tól 19-ig – a feltartóztatottak száma 51 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak hat határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Ezt az eljárást akkor indítják el, ha az illegális bevándorló be tudja bizonyítani, hogy olyan országból jött, amelyikkel van Magyarországnak toloncegyezménye. Ezek egyébként Horvátország, Románia és Ukrajna. Embercsempészés miatt két gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Az elfogott illegális migránsokat kivétel nélkül Csongrád-Csanád vármegyében kapták el a rendőrök, és itt is kísérték vissza őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában