Helyi kék hírek

2024.05.23. 11:04

Vádat emeltek a hódmezővásárhelyi férfival szemben

Delmagyar.hu

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki közel 180 köbméter építési törmelékkel töltötte fel a tanyájához vezető bekötő utat és 150 köbméter gumiból épített kerítést.

A vádirat szerint a vádlott a Hódmezővásárhely környéki tanyájához vezető bekötő utat beton, cserép, tégla és pala összetételű építési törmelékkel töltötte fel mintegy 150 méter hosszan, 3 és 5 méter közötti szélességben és váltakozó mélységben. A férfi a törmeléket a földre lerakta, azt elásta és ledöngölte. Ezen túlmenően a vádlott használt autógumikból a tanya köré kerítést épített 1,5-1,7 méter magasságban és közel 150 méter hosszan, egy sorban és ezen túlmenően is tárolt még abroncsokat jelentős mennyiségben az udvaron. A férfi által elhelyezett gumiabroncs mennyisége közel 150 köbméter.

A férfi által elhelyezett építési törmelék az emberi egészség és a föld veszélyeztetésére alkalmas, mennyisége a gumiabroncsokkal együtt mintegy 335 köbméter, amely különösen jelentősnek minősül. A vádlott nem rendelkezett hulladékgazdálkodási tevékenység végzésére engedéllyel.

A járási ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában