Négy határsértő ellen intézkedtek

Suki Zoltán

Fotó: Csudai Sándor

Négy határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken három, szombaton egy jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz a rendőrök. Az elmúlt héten az ország területén 21 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – május 20-tól 26-ig – a feltartóztatottak száma negyven volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak hét határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Az M1 csatorna pedig megszólaltatott egy német színésznőt, aki arról beszélt, hogy Németországgal ellentétben Magyarországon biztonságban érzi magát. Silvana Heisenberg a 2015-ös nagy migrációs hullám után Angela Merkel menekültpolitikájának hangos bírálója lett. A nő néhány hete Magyarországra költözött.

Szerinte Németországban sötétedés után egy nő nem mehet ki egyedül az utcára, mert bármelyik pillanatban megtámadhatják, Magyarországon azonban biztonságban érzi magát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában